JAK PEČOVAT O RUCE A NEHTY

Nejsou ruce jako ruce! Věděla jsi, že stav pokožky na rukou poodhaluje celkem dost o věku ženy? A nejen o věku. Zbarvení kůže a její elasticita prozradí také to, jak o sebe žena pečuje.

Nemusíme mít v koupelně nutně tři sta tisíc krabiček, tubiček a dóziček všemožné kosmetiky, ale co by ti zaručeně nemělo doma chybět je krém na ruce. A to takový, aby podporoval co nejlépe stav a potřeby tvé kůže na rukou. 

Některé ženy se vysloveně nikdy nenamažou, nesnesou ten pocit, kdy si namažou ruce a musejí čekat než se jim krém dostatečně vsákne, a některé ženy zase musí mít krém v každé kabelce a batůžku. Jak jsi na tom ty?

Dneska se na trhu najde celá řada krémů na ruce, velká ale i úplně nejmenší balení. Můžeme si vybírat dle hustoty a textury, zda obsahují oleje nebo ne, čistě veganské a přírodní produkty, produkty na vypnutí kůže nebo odstranění pigmentových skvrn, apod. Jestliže nemusíš pocit mastných rukou, zvol si krém na ruce s lehčí texturou bez olejové báze. Vsáknou se velmi rychle, téměř hned po nanesení. Svým rukoum však poskytneš ochranu a hydrataci.

Hydratované ruce vydrží déle pěkné, jemné a bez vrásek. Ano, i na rukou můžeme mít vrásky. Chceme-li pro sebe udělat něco navíc, dopřáváme svým rukoum pravidelně také peeling a následnou masku. Jestli si nechceš dělat z krémů na ruce dlouhé procedury, zvol noční masku nas ruce, která se neoplachuje. Ruce bys měla namazat alespoň večer před spaním. To už ručky na nic nepotřebuješ. Vše záleží ale na stavu pokožky. Jsou ženy, které si ruce musí mazat i několikrát za den. Mají je suché, zároveň mají tyto ženy tenkou kůži, která právě v důsledku její citlivosti rychleji vysychá. Já mám moc ráda menší tubičky, které se skvěle vejdou i do malých kabelek anebo jsou skvělé na cestování.

A CO NEHTY?

I na nehty je dobré nezapomínat. Nehty jsou totiž vizitkou ženy, tak jako její pleť, postava a vlasy. Věděla jsi, že muži podvědomě sledují stav ženských nehtů? Pokud totiž žena má upravené nehty, pak je pro ně zajímavá, protože taková žena dává najevo, že se má ráda, že o sebe pečuje a že je psychicky v rovnováze. Zatímco žena, jejíž nehty jsou neupravené, bez lesku, s odřenou kůžičkou nebo dokonce s okousanými nehty muže v zásadě odpuzuje. Takže, co s tím?

Tím, že věnujeme péči našim rukoum zajistíme, že okolí našich nehtů, bude vyživené, vláčné a nevytvoříme tak předpoklad pro natrhlou kůžičku. Nikdy si nehty neokusujeme a v případě, že se ti nehet někde zatrhne, máme u sebe vždy buďto nůžtičky nebo pilníček. Dámě nehty do úst nepatří! Nejen, že je to nehygienické a značí to jistou neurózu, ale umíš si představit ten pohled? Nic moc asi, že?

VÝŽIVNÁ SÉRA

Také na nehty existují výživná séra. Ta se většinou vstřebávají velmi pomalu, takže ideální opět nanést večer před ulehnutím. A pokud tě přeci jen trápí problém s kůžičkou kolem nehtů, vyber si na trhu peeling na nehtovou kůžičku. Je velmi jemný, ale svůj účel plní. Ideální je používat ho už preventivně. Lze aplikovat i na samotný nehet, takže si můžeš udělat takovou jemnou masáž nehtů.

Nehty si můžeme upravovat samy nebo chodit do salónu. Pravdou je, že nehty ze salónu nám vydrží déle a máme to bez práce. Jestli si chceš lakovat nehty sama a mít své vlastní, pravděpodobně se neobejdeš bez doplňků stravy pro pevné nehty. Přirozené nehty se totiž velmi lámou, kor když žena pracuje a žije běžným životem, pere, žehlí, uklízí… Přesto všechno mlžeš docílit svých krásných, pevných nehtů, avšak je podpoř kvalitními vitaminy včetně kvalitní stravy. Doporučuji ti vybírat si také kvalitní a trvanlivé laky na nehty a to rychleschnoucí. Nemáme vždy dvě hodiny čas čekat, než nám zaschne lak.

Je to tak?

Tvoje,

Isabela

Sdílet:

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *