JAK NA MASÁŽ NOHOU

Nikdy není na škodu dopřát svým nohou masáž a trošičku je pohýčkat. Vždyť nás celý den nosí a to je velká služba, kterou nám poskytují. Takže nezapomínejme na ně a odměňujme je!

NAVÍC TO MÁ BONUS!

Ano, pro naše zdraví! Nejen že se celkově zklidníme a uvolníme, protože se začneme při masáži dostávat do ničím jiným nerušeného přítomného okamžiku, což ulevuje jak mysli, tak tělu, ale zároveň si protáhneme svaly a zvýšíme si schopnost naší flexe.

KDY MASÁŽ PROVÁDĚT?

Jednoznačně kdykoli máš na ni chuť. Zvlášť skvělá je ale navečer, kdy tě příjemně zklidní a připraví tě na spánek. 

CO NA NI POTŘEBUJI?

Potřebuješ jen klidné místo a případně olejíček. Rozhodneš-li se pro olejíček, vezmi si také ponožky, do kterých si po masáži vlezeš. Výživný olejík skvěle podpoří hebkost tvých nožek!

Před samotnou masáží chodidel je skvělé se nejprve protáhnout. Sedni si na karimatku, natáhni nohy před sebe a volně se k nim přitáhni. Můlžeš střídat nohy, levou v koleni pokrč, přitáhni se k natažené pravé noze – půjde ti to snadněji. A potom nohy vystřídej. Protáhni se podle své libosti, tak abys byla uvolněnější a více ohebná. Cvik, který doporučuji je tzv. “motýlek”, obě nohy chodidly spojíš před sebou a pohupuješ v kyčlích. Uvolníme tak třísla a kyčle. 

Po protažení a uvolnění si vezmeme k ruce olejíček a pravé chodidlo položíme na levém stehno. (Levou nohu máme položenou volně před sebou). Vsedu takto provedeme masáž. Za pomocí dvou palců na rukou promasírujeme střed plosky pravého chodidla. Vyvíjíme tlak, který je nám příjemný. Uvolňujeme svaly a zároveň podporujeme páteř a celé tělo. (Ano, takový to má vliv). Můžeš dokonce cítit, jak odblokováváš starou a negativní energii, jak ji uvolňuješ. 

Úplně stejným způsobem promasíruj jednotlivá bříška prstů na nohou. Začni palcem a pokračuj k malíčku. Vždy masírujeme kompletně celé jedno chodidlo a poté vystřídáme. Ažm budeš mít promasírované i prsty, promaž olejem patu. 

Následně pravou rukou pomocí dlaně a prstů přejeď po levém nártu od shora směrem k prstům a lehce je přehni (jako kdybys chtšla skrčit prsty). Protahuj dovnitř, ale také na druhiou stranu. Ze spod chodidla pravou rukou tlačíme proti prstům levého chodidla. A takto chviličku střídáme. Masáž provádíme pomalu a důkladně. Ve chvíli, kdy se cítíš uvolněná, promasíruj ještě vnitřní stranu levého chodidla tak, že bokem pravé dlaně budeš tlačit a třít na vnitřní bok levého chodidla. Toto by měl být spíše rychlejší pohyb. Nakonec promaž olejem celé chodidlo včetně nehtů a zabal do ponožky. Nožky vystřídáme.

Zařadíš tuto masáž do svých kouzelných rituálů péče sama o sebe?

S láskou,

Isabela

Sdílet:

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *